PDL-marea confruntare. Cum l-a pus la punct „talibanul” Berceanu pe Cristian Preda și cât de tare s-a enervat Blaga. Primarul din Aninoasa a pus capac: Oamenii îmi zic „Du-te dracu” cu Boc”

Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 23/04/2012, 23:01

• Înfrângere în liniepentru „grupul reformist” Preda – Macovei – Voinescu, ale cărorpropuneri privind „integritatea” PDL au fost respinse în cascadă.La doar o zi după ce Colegiul Director a votat împotriva propuneriica membrii de partid să fie suspendați automat, în momentul în carese aleg cu un proces penal, pedeliștii au respins și în ConsiliulNațional de Coordonare, forul superior, ideile eurodeputatuluiMonica Macovei.

• Consiliul Național deCoordonare al PDL a debutat cu ofensiva europarlamentaruluiCristian Preda care a solicitat de la tribună lămuriri cu privirela atitudinea conducerii partidului față de propunerea lui Macovei.”V-aș fi recunoscător dacă ați putea să explicați în mod sintetic,pe înțelesul tuturor, care au fost argumentele în baza cărora ațidecis în Biroul Permanent un lucru și în Colegiul Director altlucru”, i-a cerut Preda lui Emil Boc.

Eurodeputatul a primit imediat întăriri din partea colegei sale,Monica Macovei: Am spus că suntem altfel decât ceilalți, că nufacem ca Adrian Năstase, sau Victor Ponta, sau Dan Voiculescu.Haideți să și arătăm asta!”. Prima replică a venit din parteavicepreședintelui Cristian Boureanu, care a precizat că motivulpentru care ideile de integritate nu au fost asumate de partid ținede decizia majorității: „Răspunsul e simplu: dezbaterea edemocratică!”.

• Pus la zid, subacuzația că propunerile sale slăbesc partidul, Preda a reușit să-șiostiliezeze audiența când a spus că preferă să renunțe la voturilepe care le-ar duce cei 200 de primari care ar trebui suspendați dinpartid dacă se aplică această prevedere. „Cine ești tu, bă?”, s-aauzit tare, din sală, printre vociferările publicului format înspecial din aleși locali.

• Adevăratele contre auvenit însă o dată cu discursul secretarului general Vasile Blaga.”Unii au venit azi aici să vadă noaptea cuțitelor lungi, măcel,sânge pe pereți. Discutăm, dar dacă decizia a fost luată nu vreausă citesc pe blog că am fost la altă ședință. Decizia trebuierespectată.(…) Am avut un statut pe care n-am fost în stare să-lrespectăm. Cei care nu respectă deciziile politice trebuiesancționați. Și asta scrie în statut”, a spus Blaga, aplaudat lascenă deschisă.

• Cel mai dur a fostRadu Berceanu, care a făcut aluzie la trecutul de procuror alMonicăi Macovei, spunând că în 1981 el era reținut de Securitate,în timp de unii lucrau cu procuratura comunistă și cu Securitatea:”Sunt o persoană care în general nu reușește să tacă. Am vechiștate de serviciu în a-mi spune părerea foarte direct, chiar șiatunci când e mai puțin ușor. Prin 1981, când unii erau procuroricomuniști și lucrau cu Securitatea, eu am fost propus să fiu exclusdin PCR că aveam gura asta mare și am spus directorului niștelucruri care n-au convenit. În 1989, am stat vreo șase zile laSecuritate, cu soție cu tot, tot cu niște procurori comuniști careîmi explicau că nu trebuie să-l înjur chiar atât de deschis peCeaușescu, mai ușurel”. De altfel, șeful PDL Dolj l-a admonestatdur pe Cristian Preda: „Am să vă dau răspunsul la întrebarea pusă,ce s-a întâmplat la Colegiul Director. La Colegiul Director s-aîntâmplat că n-ați fost acolo. Înțeleg că veniți numai la ședințeunde e televiziunea. Acolo nu era. Așa cum Traian Ungureanu avenit, trebuia să veniți. Puteați să veniți și să vi se spună«domnule, ieșiți afară, că nu sunteți membru». Veniți. Toțiparlamentarii, europarlamentarii, nu era niciun fel de problemă”.Cristian Preda nu s-a abținut, strigând din sală: „Ăsta e un show,Radu!”. „Da, da, e un show. Atunci când vreți să mai facețishowuri, invitați la show-uri cei cărora le spuneți piese grele”, afost replica lui Berceanu. Vociferările lui Preda l-au enervatvizibil pe Blaga, care i-a transmis eurodeputatului pe un tontăios: „Ce dracu’, domne, nu vă e rușine?!”.

• Ropote de aplauze aucurs și la finalul discursului susținut de Berceanu, alintat”tailban” de către colegul său Ioan Oltean. Fostul ministru și-afăcut un titlu de glorie din faptul că este singurul care i-a ținutpiept până și președintelui Băsescu: „Cred că sunt chiar singurulcare i-a spus președintelui Traian Băsescu că n-are dreptate, ceeace n-am prea auzit. Vă luptați cu Monica Ridzi. Mai spunețicâteodată lucruri cu argumente și la nivelul acesta. Atunci mi separe că este o atitudine de forță și de mare putere morală”.

• În joc a intrat șipreședintele PDL Buzău, Cezar Preda: „Ce, credibilizarea asta decare vorbim vine cu prevederi în statut? Nu. Ea vine prin deciziipolitice ferme când elimini de lângă tine incompetența șiincompatiblitatea. Care dintre noi a avut curajul să spună că uniicolegi sunt incompetenți și să fie dați afară? Nimeni. Ne uităm cumîi scot alții la televizor și ne arată cu mare dragoste pe cei pecare i-am pus noi cu mare nonșalanță și îi ținem lângă noi. Astaeste credibilitate! Nu prin adăugarea câtorva pagini de sancțiuniîn statut”, a afirmat liderul PDL Buzău

• Premierul Emil Boc aavut două discursuri plate, în care a anunțat că România s-astabilizat din punct de vedere economic și că, în curând, se varesimți și creșterea economică. Boc a prezentat un raport politiccare s-a axat mai mult de succesele guvernamentale. Solemnitateamomentului de final a fost stricată de primarul din Aninoasa care aținut să ia cuvântul când reuniunea era practic terminată. Primaruls-a plâns, printre altele, că oamenii suportă greu reformele șiuneori îi mai zic: „Du-te dracu’ cu Boc cu tot!”

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Avem imaginile incriminatoare! Zmărăndescu a încălcat regulamentul Survivor și ar putea fi eliminat
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
Avem imaginile incriminatoare! Zmărăndescu a încălcat regulamentul Survivor și ar putea fi eliminat
EXPLOZIE de CAZURI de INFECTARE cu COVID, la CONSTANȚA
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Traian Băsescu pune toată Europa pe jar! E fabulos ce-a putut să facă. Nimeni nu...
Vom fi predați Rusiei? Pământul României e deja vândut. Dezvăluire fără margini
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...