PDL vrea să scoată din joc PSD și PNL și îi dă atribuții sporite Robertei. Crin Antonescu se oferă să rezolve conflictul putere-opoziție

PDL vrea să scoată din joc PSD și PNL și îi dă atribuții sporite Robertei. Crin Antonescu se oferă să rezolve conflictul putere-opoziție
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 25/04/2012, 08:40

Anastase susține însă că acest lucru se va face la sugestia PNL,care a cerut clarificarea situațiilor în care e nevoie de cvorumpentru ca Legislativul să funcționeze. „Există un set de 6principii agreate de toți liderii de grup care presupun modificarearegulamentului”, a spus, miercuri dimineața, Anastase.

Întrebată de jurnaliști dacă printre aceste principii se află șimodificare re-gulamentului, președintele Camerei a răspunsafirmativ și a adăugat că ea vine la „solicitarea PNL, care a cerutclarificarea momentului în care e nevoie de cvorum”. Anastase aspus din nou că nu va demisiona și că Opoziția, ca-re a condiționatmoratoriul propus de Traian Băsescu de plecarea ei din frunteaCamerei, nu a înțeles cererea șefului sta-tului: „Moratoriile nupresupun condiții. Dacă ai un minimum de informații, știi cămoratoriul presupune înghețarea unor conflicte și reluarea lor dupăce obiectivele naționale sunt îndeplinite”. Președintele Camereil-a atacat pe Crin Antonescu, pe care l-a a-cuzat că l-a numit caînlocuitor al său la PNL pe Mihai Voicu, deputatul însărcinat sănumere voturile la dezbaterea Legii pensiilor.

Videanu: „Opoziția să vină la serviciu!”

Prim-vicepreședintele Adriean Vi-deanu a precizat, pentrugândul, că PDL vrea să modifice regulamentul astfel în-câtdeciziile în Biroul Permanent să se ia cu majoritatea celorprezenți, nu a numărului total de membri. „Birourile Permanente vorfuncționa cu cei care sunt prezenți. Opoziția e majoritară înaceste Birouri și le blochează activitatea pentru că nu seprezintă. Deciziile se vor lua cu jumătate plus unu din numărul deprezenți. Să vină acolo unde se iau deciziile”, a spus Videanu. Ela precizat că, și la ședințele de plen, legile organice se aprobăcu majoritatea din numărul total, iar la cele ordinare – cujumătate plus unu din prezenți: „Se modifică re-gulamentul astfelîncât să facem func-ționale Birourile Permanente și să nu mai fieposibile astfel de șantaje. Opoziția să vină acolo și să facăscandal, dar să vină la serviciu”.

PSD și PNL se pregătesc de contestație laCurte

PDL vizează prin modificarea regu-lamentului ca „în situația încare Biroul Permanent nu se întrunește sau ori de câte ori estenevoie, președintele Camerei Deputaților va supune plenuluiprogramul de lucru și ordinea de zi în vederea apro-bării”.Intenția democrat-liberalilor de a transfera plenului atribuțiileBiroului Permanent și de a da puteri sporite pre-ședinteluiCamerei, respectiv Robertei Anastase, a fost criticată de PSD.Li-derul social-democrat Victor Ponta a declarat pentru gândul căactivitatea Camerei Deputaților trebuie condusă de BiroulPermanent, și nu de șeful forului legislativ. „Probabil că nu se vaadopta o asemenea măsură, dar, dacă se întâmplă acest lucru, PSD ova contesta la Curtea Constituțională. Nu cred că UDMR va vota așaceva pentru că este un uriaș pericol. Este neconstituțional”, aspus Ponta. La rândul său, liderul deputaților liberali, CălinPopescu Tăriceanu, a arătat că și PNL vrea să conteste propunereaPDL, în cazul în care va fi adoptată, la CurteaConstituțională.

Crin vrea să fie mediator între putere șiopoziție

La o zi după ce președintele Traian Băsescu a propus unarmistițiu între putere și opoziție, liderul liberal Crin Antonescuvrea să-și asume rolul de mediator și să rezolve scandalul dinCamera Deputaților, el transmițând, miercuri, o scrisoare deschisălui Emil Boc (PDL), Marko Bela (UDMR), Victor Ponta (PSD) șiVarujan Pambuccian (minorități), prin care îi invită la dialog șipropune o primă întâlnire pentru 15 noiembrie. „Atât eu, cât șicolegii mei din PNL considerăm că, în fața realității crunte aRomâniei de astăzi, forțele politice trebuie să înceteze războiulpolitic, chiar dacă acesta le aduce câștiguri: puterii, pentru căse menține tabloul de control al banului public, opoziției, pentrucă poate puncta electoral. Avem convingerea că impasul României deastăzi nu poate fi depășit decât prin dialog real între putere șiopoziție, dialog care să genereze un plan comun pentru ieșireaRomâniei din criza economică și instituțională”, argumenteazăAntonescu în scrisoare. Invitația nu a fost adresată președinteluiPC, Daniel Constantin, și nici reprezentanților UNPR.

Conducerea Camerei, suspendată din nou din lipsă decvorum

Biroul Permanent al Camerei Deputaților nu a reușit să seîntrunească nici miercuri în cvorum de lucru, din cauza absențelor,atât din rândul opoziției, cât și din cel al puterii. RobertaAnastase nu a participat la ședință pentru ca opoziția să nuabsenteze, delegându-l în locul ei pe vicepreședintele Ioan Oltean(PDL).

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Ce a strigat Ionuţ Cercel în cimitir. Au izbucnit în plâns cu toţii...
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
Semnele care apar pe piele când ai o boală de inimă. Cum se modifică unghiile
Ce avere a avut Petrică Cercel, de fapt, și cui rămâne moștenire
Ce gest a făcut Gică Hagi la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc! `Merită toată...
Adio, centrale de apartament! Cu ce vor fi înlocuite, facturile vin mult reduse
Cei doi jurnalişti şi activistul de mediu, care au fost agresaţi într-o pădure din Suceava,...
O nouă metodă de înșelăciune face ravagii printre șoferi. Pagube de zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Companie: Cifra reală a infectărilor în România, peste 25.000 cazuri noi pe zi. Unde se...
Ce a strigat Ionuţ Cercel în cimitir. Au izbucnit în plâns cu toţii...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Horoscop weekend 18 – 19 septembrie 2021. Zodia care se desparte de partenerul de viață
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului despre Florin Salam, la câteva zile după moartea lui Petrică Cercel
Doliu uriaș. A murit un fost președinte. Televiziunea națională a făcut anunțul
EXPLOZIV. S-a știut când și cum va izbucni pandemia. Americanii au fost avertizați cu CINCI...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...