Pe cine scoate Ponta din „lista trădării” de unde și-ar putea extrage Băsescu un nou premier

Publicat: 03 12. 2012, 23:32
Actualizat: 03 12. 2012, 23:32

Victor Ponta susține că are o listă a potențialilor premieri din interiorul USL pe care președintele Traian Băsescu s-ar pregăti să-i tatoneze pentru după 9 decembrie, dar a refuzat să o facă publică. Primele nume pe care liderul PSD le-a scos, în schimb, de pe această listă au fost Ioan Rus și Călin Popescu Tăriceanu.

„O să se supere colegii de la Antena 3 pe mine, dar eu nu cred asta cu Ioan Rus care a trădat pentru Băsescu. Ioan Rus nu se va duce prim-ministru să-l pună Băsescu. Eu asta cred.  Despre Tăriceanu, ca și despre Rus, cred că nu se va duce niciodată la Băsescu să îl pună prim-ministru”, a spus Ponta, într-o emisiune la Realitatea TV.

Aceleași certitudini le are premierul și în privința secretarului general al PSD, Liviu Dragnea. „Nu va merge domnul Dragnea decât dacă va fi el liderul partidului. PSD va fi foarte disiplinat și cu sentimentul ăsta al apartenenței, >”, anticipează actualul prim-ministru.

Ponta a exclus și varianta desemnării șefului SRI, George Maior, provenit la rândul său din PSD. „Eu despre domnul Maior cred că este cam de o sută de ori mai deștept decât MRU. Și cu asta am răspuns”, a adăugat Ponta.