Personajul-surpriză ales de Dragnea să-l evalueze pe Grindeanu

Publicat: 08 06. 2017, 08:13
Actualizat: 08 06. 2017, 13:10

„Nu depinde de mine ce se va întâmpla cu acest Guvern, inclusiv cu mine. Este o evaluare în curs care ar trebui să se termine în două săptămâni. Un comitet de la partid, în frunte cu președintele (n.r. Liviu Dragnea) face evaluarea. Darius Valcov este unul dintre cei care fac parte din comitet. (..) Evaluarea poate să însemne orice. Eu am demisia în alb din prima zi când am devenit ministru. Am depus-o la partid. Nu știu cine o ține. Am scris-o. Este normal atunci când iei o funcție publică, eu așa am făcut de fiecare dată. Nu știu dacă există și altele, eu mi-am dat-o că așa mi s-a părut normal”, a declarat Lia Olguța Vasilescu la B1TV.

Întrebată fiind de dosarele în care este vizat fostul ministrul al Finanțelor, Olguța Vasilescu a spus: „Ați văzut o discuție despre tablouri de milioane de euro care s-au dovedit a fi niște litografii pe care ați putea să le aveți și dvs în casă. Ați văzut la mine patru infracțiuni de luare de mită, m-au plimbat în cătușe, ce s-a dovedit? Că sunt niște ziduri vopsite în oraș? Nu se pune problema să-l promovăm ministru, este o capacitate, a fost cel mai bun ministru de finanțe, a promovat cel mai bun cod fiscal, să zicem cel mai liberal.”

Întrebat ce ar face dacă după evaluarea miniștrilor i s-ar propune să fie prim-ministru al României, ministrul a declarat: „Nu mă interesează să fiu premier.”

Referitor la lipsa ministrului Finanțelor și a premierului Grindeanu de la votul final privind legea salarizării, Lia Olguța Vasilescu a spus: „Ministrul de Finanție a fost și ieri (..), la un moment dat s-a retras, am discutat cu secretarii de stat. Pe mine nu mă interesează programul premierului României. Singur, m-ar fi bucurat prezența premierului.”