Piedone poate candida la Consiliul Local al Sectorului 4

Publicat: 29 04. 2016, 13:53

„Admite contestațiile conexate formulate de petenții Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) și Popescu Cristian Victor Piedone. Anulează în parte hotărârea nr. 37/27.04.2016 emisă de Biroul Electoral de Circumscripție nr. 4 sector 4 în sensul că validează candidatura lui Popescu Cristian-Victor Piedone pentru Consiliul Local al Sectorului 4 al Municipiului București, propusă de Partidul Puterii Umaniste (Social Liberal)”, au decis magistrații Judecătoriei Sectorului 4, hotărârea nefiind definitivă.

Biroul Electoral al Sectorului 4 a respins lista candidaților PPU-SL pentru Consiliul Local, deschisă de Cristian Popescu Piedone, pe motiv că acesta s-a înscris în partid după ce au fost strânse semnăturile necesare depunerii listei, astfel că fostul edil și partidul au contestat decizia la instanță.

Dacă instanța va menține decizia Judecătoriei Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone va putea candida pentru funcția de consilier local al Sectorului 4.

Joi seara, Tribunalul București a respins candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4.

Piedone este urmărit penal după tragedia din Colectiv. De altfel, el a demisionat în noimebrie 2015 din funcția de primar al Sectorului 4, pe fondul protestelor declanșate de tragedie, și susținea că se retrage din viața politică.