Planul PSD dacă Iohannis nu o revocă pe Kovesi. Dragnea: „Este o procedură instituțională foarte clar definită în lege”

Publicat: 27 02. 2018, 08:58

„Categoric nu luăm în calcul suspendarea președintelui. Orice discuție pe această temă în care este implicat PSD este falsă”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, întrebat despre eventualitatea suspendării președintelui Klaus Iohannis în cazul în care nu o va revoca pe Laura Codruța Kovesi.

El a mai spus că PSD nu poate contesta la CCR o „decizie sau o indecizie” a președintelui Klaus Iohannis.

„Nu trebuie să-mi asum eu și nici PSD nu-și asumă asta (decizia ministrului Justiției, Tudorel Toader de a propune revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi – n.r.) . Este o procedură instituțională foarte clar definită în lege – ministru, CSM, președintele României. Nu are ce să caute PSD aici și nici nu vrea să se implice”, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că argumentele ministrului Justiției trebuie să fie analizate de Administrația Prezidențială și de președinte, care își va exprima un punct de vedere „mai devreme sau mai târziu”.

De asemenea, Dragnea a spus că nu este specialist în științe juridice, întrebat dacă președintele refuză să o revoce pe Laura Codruța Kodruța înseamnă orpirea procedurii de revocare.

„Habar nu am. Nu sunt nici specialist în Constituție, nici jurist. Sunt dezbateri, unii spune într-un fel, alții în alt fel”, a mai spus președintele PSD.