Planurile lui Ponta de ANUL NOU pentru noua Constituție: Niciun președinte nu poate avea atâta putere

Publicat: 01 01. 2013, 19:55
Actualizat: 18 03. 2015, 20:59

Victor Ponta reia mesajul de non-combat adresat lui Traian Băsescu, pe care îl asigură că USL nu se pregătește de o nouă suspendare în 2013, dar sugerează reducerea prerogativelor prezidențiale prin modificarea Constituției, anunțată pentru prima parte a acestui an.

„Dacă vreți să știți ce va fi, chemați o ghicitoare. Eu nu cred (că va fi o nouă suspendare a președintelui, n.red.). Dar cred că trebuie să punem în Constituția României acele garanții și mecanisme ca niciun alt președinte să nu aibă mai multă putere decât își doresc oamenii. Să fie niște reguli clare și în viitor să nu mai ai de ce să suspenzi un președinte”, a comentat primul-ministru, într-o intervenție la RTV, fără a detalia însă ce modificări vizează.

Cel puțin în declarații, Ponta rămâne pacifist în relația cu Băsescu, evitând o replică la mesajul ironic al șefului statului referitor la adeverirea programului de guvernaare al USL în 2013. „Nu știu (dacă a fost ironic, n.red.) O să vă supăr anul ăsta, dar o să comentez foarte puțin declarațiile președintelui Traian Băsecu. Nu mai sunt liderul opoziției”, a mai spus Ponta.