PMP îi solicită ministrului Agriculturii să-și facă datoria față de fermieri și de agricultura românească: „Dacă nu e în stare, să lase locul specialiștilor”

Publicat: 26 08. 2021, 15:35
Actualizat: 26 08. 2021, 16:29
PMP Îi solicită Ministrului Agriculturii să-și facă datoria față de fermieri și de agricultura românească (FOTO - Facebook)

Partidul Mișcarea Populară (PMP) îi solicită ministrului Agriculturii, Adrian Oros, să-și facă datoria față de fermieri și față de agricultura românească. „Iar dacă nu este în stare, ceea ce a dovedit până acum, să lase locul specialiștilor”, se arată într-un comunicat postat p epagina de Facebook a partidului.

„PMP: Adrian Oros, ministrul pleonasm

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a descoperit că degeaba fermierii au recolte istorice, de vreme ce ei exportă materie primă, fără valoare adăugată. El constată, la doi ani de zile de când se află în fruntea ministerului că, munca țăranului român este de prisos, pentru că nu există capacități de depozitare și de procesare.

«Deficitul balanței comerciale se datorează (n.r.!?) în primul rând unei slabe capacități de depozitare și procesare», constată domnul Oros.

O concluzie tautologică, de vreme ce fermierii se plâng, de ani de zile, la porțile ministerului, că nu-și pot distribui marfa la valoarea de piață, că ei merg în pierdere și că, din această afacere, doar speculanții câștigă. PMP consideră că declarațiile lui Oros se dovedesc a fi ridicole, în condițiile în care ministerul Agriculturii nu a făcut nimic pentru construirea de depozite regionale, așa cum era prevăzut în programul de guvernare”, este mesajul scris pe rețeaua de socializare.

Aceștia susțin că lipsa de profesionalism, nepăsarea și indolența funcționarilor de la Ministerul Agriculturii i-au lăsat pe fermieri la mâna samsarilor și a importatorilor, care fac legea și îi obligă pe țărani să vândă la prețuri de subproducție.

Reprezentanții PMP mai spun, de ademenea, că ministrul Agriculturii se dovedește a fi total incapabil să negocieze la Bruxelles, condiții mult mai bune de subvenționare a produselor agricole, românii fiind puși, într-o poziție umilitoare, în raport cu fermierii din alte state europene.