PMP îi cere lui Cioloș să modifice din nou legislația electorală prin ordonanță de urgență

Publicat: 05 09. 2016, 12:48
Actualizat: 26 03. 2019, 05:36

„Un prim obstacol îl avem în momentul de față prin ceea ce înseamnă modificări necesare imediat în legislația electorală. Legea 208 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților are o eroare materială, anume faptul că în art. 54, alin 5 se precizează că lista susținătorilor (…) care, în actuala lege indică faptul că susținătorul trebuie să-și treacă și CNP. În lege se specifică, iar mai apoi, în anexa la Lege, se prezintă un tabel care nu mai are acest cod numeric personal”, a declarat Valeriu Steriu.

El a susținut că această prevedere încalcă legea cu privire la protecția datelor cu caracter personal.

„Adresăm o scrisoare primului ministru pentru a adopta o ordonanță de urgență pentru a modifica acest lucru. CNP nu trebuie să apară în listele de susținători. Trebuie respectate dispozițiile Legii 677/2001”, a mai spus Steriu.

El a făcut apel la guvernanți și în privința calității hârtiei pe care sunt tipărite buletinele de vot, susținând că slaba calitate a acesteia a dus la anularea unui număr de circa 1,2 milioane de voturi la alegerile locale.

Acest ultim scrutin a fost marcat de scandaluri privind posibila falsificare a semnăturile de susținere ale unora dintre candidați.