PMP nu va participa la votul împotriva învestirii unui nou Guvern Orban

Publicat: 06 02. 2020, 17:18

„Nu vom consimți la validarea unui alt Guvern decât cel cu care am făcut o înțelegere protocolară pe care noi am respectat-o și aceasta a fost condiționată de participarea noastră la susținerea Guvernului. Așa cum am făcut la moțiunea de cenzură, la fel vom proceda și acum, în sensul că nu vom participa la un vot împotriva învestirii lui Ludovic Orban, vom rămâne spectatori, întrucât credem că este vorba de o dramaturgie în acest moment, o bătălie a orgoliilor, a vanităților la nivelul de vârf al clasei politice și ea deservește profund intereselor românilor, a agendei lor, deservește țării”, a spus Marius Pașcan la Palatul Cotroceni.

Deputatul PMP a mai explicat că susține alegerile parlamentare la termen, deoarece primează nevoia de stabilitate a țării.

„Sunt câteva luni până la alegerile locale. Cred că tocmai din acest motiv nu există justificat un temei rezonabil, rațional, pentru a forța alegeri anticipate. Noi pledăm pentru alegeri la termen. Nu ne ferim de eventuale posibile alegeri anticipate. Suntem pregătiți să ne batem în orice variantă. Primează nevoia de stabilitate a țării”, a spus Pașcan.