PMP regretă poziția Parlamentului European față de libertatea religioasă

Publicat: 22 06. 2021, 19:29
PMP consideră că Parlamentul European nu are dreptul de a pune piedici în declararea unei zile oficiale de manifestarea diversității culturale

PMP își exprimă dezamăgirea față de blocarea de către Parlamentul European a declarării Zilei internaționale de libertate religioasă. Inițiativa acestei zile oficiale a venit din partea Intergrupului pentru libertatea religiei, credinței și toleranței religioase și susținută de grupul conservatorilor și reformiștilor, dar și de PPE.

Proiectul a fost respins de socialiști și de neocomuniștii din grupul Renew Europe. Poziția adoptată de Parlamentul European reprezintă o palmă pe obrazul Convenției Europene a Drepturilor Omului, pentru care au luptat, secole, de-a rândul , înaintașii noștri.

Decizia Parlamentului European este o mare jignire adusă popoarelor din estul Europei, care au trăit în comunism vexațiunile libertății de credință, care au fost martorele dărâmării bisericilor, a aruncării în temnițele comuniste a celor plini de evlavie și milostenie.

Refuzul Zilei europene a libertății religioase ne poate arunca, din nou, în evul întunecat al negării dreptului la rugăciune și poate duce la recrudescența mișcărilor neo-marxiste care propovăduiesc eliminarea credinței din viața omului.

PMP consideră că Parlamentul European nu are dreptul de a pune piedici în declararea unei zile oficiale de manifestarea diversității culturale, în expunerea unor valori care au dăinuit de secole și care au dat sens vieții umanității.

Libertatea religioasă a fost o permanentă bătălie pentru exprimarea propriei credințe în Dumnezeu, ca o formă de manifestare a gândirii și asumare a unor principii care ghidează acțiunile și comportamentul omenesc.

PMP: Inițiativa Zilei Internaționale de Libertate Religioasă a venit din partea Intergrupului pentru libertatea religiei, credinței și toleranței religioase și susținută de grupul conservatorilor și reformiștilor, dar și de PPE