PNL amână publicarea listelor pentru parlamentare: „Se mai pot schimba între timp”

Publicat: 31 08. 2016, 17:19
Actualizat: 28 03. 2019, 00:42

„Este foarte simplu. Există un calendar impus, de alegeri, și practic, listele trebuie depuse undeva în luna octombrie, atunci când se va demara și o acțiune de strângere de semnături”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL, Adriana Săftoiu, întrebată de ce partidul a a amânat definitivarea listelor pentru alegerile parlamentare.

Adriana Săftoiu a spus că listele de candidați pot suferi modificări între timp. „Nu avem niciun motiv să prezentăm public în luna septembrie (listele de candidați-n.r.), pentru că ele se mai pot schimba, se pot întâmpla lucruri și sunt foarte puține județe care în acest moment sunt spre filanizarea listelor”, a explicat Săftoiu.

Alegerile vor avea loc la 11 decembrie, a decis miercuri Guvernul. Premierul a avut discuții cu liderii partidelor politice înaintea stabilirii datei alegerilor. PSD a pledat pentru 27 noiembrie (dată care nu corespundea însă prevederilor constituționale legate de încheierea mandatului acutalei legislaturi) sau 4 decembrie și au susținut că organizarea alegerilor la 11 decembrie va împinge întreaga procedură de constituire a noului Parlament și de învestire a guvernului până spre Anul Nou, Liviu Dragnea acuzându-l chiar pe premier că ar face jocul liberalilor care s-au pronunțat pentru data de 11 decembrie.

De partea cealaltă, liberalii au susținut că organizarea alegerilor pe 4 decembrie, așa cum cereau social-democrații, coincide cu mini-vacanța românilor prilejuită de Ziua Națională și Sf. Nicolae, ceea ce va determina o prezența slabă la urne.