PNL, prima „înfrângere” în campania electorală: A fost obligat să retragă postarea cu mesajul ”pogrom de guvernare PSD”

Publicat: 23 11. 2016, 21:02

”În urma unei plângeri depuse de dna. Gabriela Firea, președintele organizației București a PSD, Biroul Electoral de Circumscripție nr. 42 al Municipiului București a decis, în ședința din 23 noiembrie a.c., că Partidul Național Liberal a încălcat legea prin distribuirea, în mediul online, a unei postări care asociază Partidul Social Democrat cu o perioadă caracterizată de puternice tulburări
sociale și politice. Mai precis, pe site-ul propriu și pe conturile partidului de pe rețelele de socializare a fost distribuit mesajul: «Dragnea: DUPA ALEGERI, TOȚI VOR PLĂTI #POGROMdeguvernare PSD». Astfel, în baza art. 80 alin. 1 și 2 și raportat la art. 65 alin. 3 din Legea nr. 208/2015, Biroul Electoral de Circumscripție a dispus obligarea PNL de a retrage, de pe site-ul propriu și de pe rețelele de socializare a postării care făcut obiectul sesizării”, a anunțat Biroul de Presă al PSD prin intermediul unui comunicat.

„Aș vrea să se apropie dreptatea de toți. Dacă vom câștiga alegerile vom face ceea ce am promis cu USL, dar din păcate USL s-a rupt. Vom face dreptate până la capăt. (…) Să plăteasă toți pentru tot răul pe care l-au făcut. Toți. Indiferent despre cine e vorba”, a spus Liviu Dragnea duminică seara la Realitatea Tv, referindu-se la Klaus Iohannis, Dacian Cioloș și membrii Cabinetului.

În replică, organizația PNL București a postat pe Facebook un colaj în care președintele PSD, Liviu Dragnea, anunță ”pogromul” de după alegeri, termen folosit pentru a desemna un atac violent neprovocat asupra unui grup etnic, în particular evrei, condus cu acordul autorității.