POLITICĂ. Tensiuni pe tema candidaturii lui Nicușor Dan la PMB / Cine este senatorul USR nemulțumit de atitudinea lui Dan Barna

Publicat: 24 06. 2020, 16:25
Nicușor Dan: Desfășurarea alegerilor locale pe două sau trei zile ar fi o soluție fericită. / Foto: Andreea Alexandru, Mediafax

Senatorul USR, Vlad Alexandrescu, a reproșat conducerii USR că nu își asumă integral candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei.  Potrivit senatorului, această atitudine a creat nemulțumiri în cadrul useriștilor.

„USR trebuie să intre puternic în campanie alături de Nicușor Dan”, a declarat Vlad Alexandrescu, care a criticat partidul condus de Dan Barna pentru faptul că l-a asumat pe Nicușor Dan „doar lateral, pe sub masă, pe la colțul străzii, fără o afirmare răspicată a sprijinului”, a declarat Vlad Alexandrescu la Digi 24.

„Acum, de vreo două săptămâni, Dan Barna începe să se fotografieze cu Nicușor Dan, cu oarecare discreție”

O astfel de atitudine slăbește unitatea opoziției din București în lupta cu actualul primar al Capitalei, Gabriela Firea.

„Acum, de vreo două săptămâni, Dan Barna începe să se fotografieze cu Nicușor Dan, cu oarecare discreție. Nu este suficient. Nicușor Dan are nevoie de susținerea integrală a USR-ului, cu toate mijloacele și toate fondurile publice pe care partidul le are, cu tot staful. Acest lucru nu s-a întâmplat până acuma”.

Vlad Alexandrescu laudă PNL pentru sprijinul acordat lui Nicușor Dan

„PNL a făcut un gest foarte frumos, că l-a desemnat candidatul independent sprijinit de PNL. Mă așteptam ca, a doua zi, să apară Dan Barna de mână cu Nicușor Dan și să spună același lucru. Ar fi dat un semnal de putere, de unitate. Doamna Firea nu poate să mai rămână primar. Vedem ce se întâmplă în Capitală: se distruge patrimoniul, se distrug parcuri. Se mănâncă, pur și simplu, cu buldozerul, parcuri. Nu avem apă caldă”, a spus senatorul.

„A fost o situație foarte ambiguă și întârziată într-un mod nepermis cea privind validarea candidatului alianței (USR-PLUS) la Primăria Bucureștiului. Asta a creat o mare nemulțumire în partid. Noi știm, prin votul filialei USR București, că acest candidat e Nicușor Dan. Nu de acum, ci de 6-8 luni de zile. Și, în ciuda faptului că acest om e extrem de pregătit să preia conducerea Capitalei, care cunoaște în mod intim toate procesele decizionale și corupția din Primărie, el nu a fost sprijinit de USR, foarte multă vreme”, a spus Alexandrescu.