Ponta a reevaluat atentatul de la Iași: „Am trecut pe lângă o catastrofă. Nu știu cui să-i mulțumesc decât lui Dumnezeu”

Publicat: 09 07. 2013, 13:48
Actualizat: 18 03. 2015, 20:57

Dacă inițial apreciase că „nu s-a întâmplat nimic foarte rău” luni dimineață, când o bombă artizanală a fost foarte aproape de a fi detonată la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași, în timpul examenului de licență, premierul Victor Ponta a făcut astăzi o nouă evaluare a situației.

„Nu știu cui să-i mulțumesc decât lui Dumnezeu. Am trecut pe lângă o catastrofă. Ce s-a întâmplat ieri putea să fie cu adevărat cea mai mare catastrofă  din istoria României”, a spus Ponta după aniversarea unei companii chineze, la București. 

Între timp, spune Victor Ponta, instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale l-au anunțat atât pe premier cât și pe președintele Traian Băsescu că nu a fost vorba de un terorist. „Din păcate, nu a fost vorba de un terorist, ceva ce putea fi prevenit, ci de un bolnav psihic”, a adăugat premierul.

Concluzia prim-ministrului Victor Ponta, ieri, la două ore de la incident, a fost aceea că „nu s-a întâmplat nimic foarte rău”. Înțeleg că nu s-a întâmplat nimic foarte rău. Asemenea momente probabil că sunt greu de evitat, dar important e că nu s- a întâmplat nimic grav”, a spus Ponta luni, la începutul ședinței săptămânale a conducerii PSD, îndemnându-l pe primarul Gheorghe Nichita, prezent la întâlnire, să verifice situația la fața locului.