Ponta a retras din funcție un secretar de stat, la doar 3 săptămâni de la numire

Publicat: 10 05. 2013, 13:49
Actualizat: 26 03. 2019, 07:56

Mihai Cristian Sebastian, fost vicepreședinte la Autoritatea pentru Restituirea Propietăților și director al Direcției Juridice din RA-APPS în Guvernul Boc, a fost retras din postul de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, la doar trei săptămâni de la numire.

El a fost retras prin decizie a premierului Victor Ponta, după ce tot șeful Guvernului îl numise în această funcție la jumătatea lunii aprilie.

În postul de secretar de stat a fost numit Constantin Marius Banu.

Mihai Cristian Sebastian a lucrat ca director executiv la Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) în perioada 2009-martie 2011, iar ulterior ca vicepreședinte la Autoritatea Națională pentru Restituirea Propietăților.

În 2005-2007, el a fost director coodonator la RA-APPS cu responsabilități privind administrarea Clubului Floreasca, Hotelului Triumf, precum și a vilelor de protocol Lac I, Lac II, Lac III.

Presa a comentat faptul că premierul Ponta a numit ca secretar de stat „un apropiat al cuplului Elena Udrea-Dorin Cocoș și prietenul asumat al președintelui Traian Băsescu”.