Ponta a revocat-o pe Duminică, acuzată că a plagiat

Publicat: 24 02. 2014, 13:48
Actualizat: 18 03. 2015, 19:35

Premierul Victor Ponta a semnat astăzi decizia de revocare a Ștefaniei Duminică din funcția de secretar de stat de la Ministerul Educației, acuzată că și-a plagiat integral lucrarea de disertație. O decizie similară a fost luată în cazul secretarului de stat de la Ministerul Justiției, Ovidiu Puțura, propulsat în minister tot de PNL, fără ca în cazul acestuia să existe un motiv care să fie făcut public.

Dacă joi premierul susținea că „Duminică este numită de PNL, dânșii trebuie să ia decizia”, viveri Comisia de Etica a Universității București și-a dat verdictul: lucrarea cu care Duminică și-a absolvit masteratul este copiată integral după o altă lucrare de disertație din 2008 aparținând unui masterand  al Universității Tehnice de Construcții din București.

Solicitarea de revocare a secretarului de stat a venit miercuri și din partea președintelui Traian Băsescu.”L-aș ruga pe domnul Victor Viorel Ponta să o revoce pe doamna Ștefania Duminică pentru plagiat. Am consultat și eu cele două lucrări și nu am niciun dubiu, chiar dacă nu sunt specialist”, a spus Băsescu.

Președintele nu a omis nici episodul acuzațiilor similare care au fost făcute în 2012 la adresa prim-ministrului. „Știu că îi este foarte greu să revoce pe cineva pentru plagiat, pentru că nu s-a autorevocat pe el pentru plagiat, dar doamna Duminică a făcut furt intelectual și este bine să plece”, a susținut șeful statului.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a cerut însă o amânare, explicând că Diminică ș-a luat câteva zile de concediu.