Ponta: Antonescu să se gândească ce se întampla dacă soția lui ar fi fost amenințată

Publicat: 15 04. 2014, 13:34

„Sunt convins că fiecare dintre noi ar trebui, atunci când face declarații pro sau contra acestei inițiative, să se gândească ce s-ar fi întâmplat – și mă refer aici la Crin Antonescu direct – ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost amenințată soția domniei sale și Băsescu ar fi spus: «Ai grijă, doamna Vălean, că nu-ți mai ajunge soțul acasă». Sunt convins că ar fi reacționat ca și mine și ca și orice om de bun-simț și de bună-credință din această țară, sesizând autoritățile și instituțiile statului”, a spus Ponta.

El a precizat că este absolut convins că gestul de a susține depunerea unei plângeri penale împotriva lui Traian Băsescu pentru amenințarea făcută împotriva Gabrielei Firea este absolut necesar. „Sunt absolut convins că acest gest este necesar. Cred că duminică seară s-a întâmplat un lucru extrem de grav pentru democrația românească și salut opinia publică, analiștii, ONG-urile care au luat atitudine față de ce a făcut președintele Băsescu. Asta înseamnă că societatea românească are șanse să iasă dintr-o perioadă neagră în care președintele se comportă ca un șef mafiot care conduce tot și atunci când cineva nu se supune ordinelor sale este amenințat direct, el sau familia sa”, a mai spus Ponta.

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, marți, că plângerea penală împotriva președintelui Băsescu a fost redactată de avocatul ei, iar premierul Victor Ponta a anunțat că a semnat documentul, care va fi susținut și de alți parlamentari, actul urmând să fie depus în cursul zilei la Parchet.