Ponta: „Avem nevoie de un președinte arbitru. Or, în ultimele zile, Antonescu nu a fost așa. E tot un fel de Băsescu”

Publicat: 18 12. 2013, 22:37
Actualizat: 19 12. 2013, 11:20

După scandalul legat de TVR și acuzațiile reciproce la operațiunile „Codul Penal” și „Grațierea”, Victor Ponta îi sugerează lui Crin Antonescu să-și schimbe atitudinea față de PSD dacă dorește susținere la președinție.

„În ultima perioadă, domnul Antonescu e tot un fel de Traian Băsescu. E foarte conflictual și se implică în războaie care nu-s treaba unui candidat la președinție. Nu mai vreau președinte jucător. Avem nevoie de un președinte arbitru. Or, în ultimele zile, domnul Antonescu nu a fost așa”, a comentat Ponta într-un interviu la RTV, adăugând că, după decembrie 2014, își dorește „un președinte care să lase orgoliul și țâfna”.

În acest context, liderul PSD le-a transmis liberalilor că este puțin probabilă participarea pe liste comune la europerlamentare, așa cum a propus PNL. „Dacă nu are încredere sau nu-i place de PSD, pe 25 mai vom fi doar adversari politici, fără a fi dușmani. N-a căzut (scenariul, n.red.), dar e foarte greu să faci liste comune, dacă domnul Antonescu are o părere așa de proastă despre PSD. Nu poți să fii pe liste cu cineva despre care ai o părere proastă”, este de părere Ponta.

Un sfert de oră mai târziu, auzind că Antonescu s-a arătat deranjat de comparația cu Băsescu – „Pe Ponta îl obsedează comparația. Nu este bine!” – Ponta a negat că ar fi făcut-o. „L-au dezinformat. Eu nu l-am comparat. Eu am spus doar ce președinte îmi doresc”, a rectificat el.

La un alt post tv, Antonescu nu a exclus însă ca Ponta să îi fie contracandidat în 2014 la prezidențiale. „Lumea nu a început cu USL și nu se termină cu USL. Ar fi o competiție foarte frumoasă și bievenită”, a arătat el, al B1.