Ponta, către miniștri: „Când te jignește Băsescu, e de bine. Atâta știe, atâta face”

Publicat: 27 11. 2012, 10:57
Actualizat: 30 03. 2019, 10:52

Premierul Victor Ponta a cerut miniștrilor să nu răspundă jignirilor președintelui Traian Băsescu și să îl lase pe acesta să își continue campania electorală, explicându-i și ministrului Apărării, Corneliu Dobrițoiu, că „este de bine când te jignește Băsescu”.

„Fac un apel la dumneavoastră să-l lăsați pe domnul președinte Băsescu în campania lui electorală, atâta știe, atâta face. Domnule ministru (Dobrițoiu-n.r.), vă rog eu să…știți cum, când te jignește Băsescu, e de bine, nu vă faceți niciun fel de grijă, important este să ne vedem de treabă”, a spus Ponta în ședința de guvern.

El a mai cerut miniștrilor să formuleze răspunsuri cât mai tehnice fără să răspundă la calomniile, jignirile și minciunile cu care s-au obișnuit din partea președintelui.

Președintele Traian Băsescu a spus, luni, întrebat despre declarațiile ministrului Apărării, Corneliu Dobrițoiu, potrivit cărora Strategia națională de apărare nu a ajuns în termen la Parlament și că ar fi „lăutărească” această lege, că „Moș Teacă este Moș Teacă”.

„Deci o asemenea expresie nu putea veni decât de la Moș Teacă. Deci strategia de siguranță națională stă în Parlament de doi ani și nu e dezbătută. Sigur, orice moș Teacă poate spune nu a trimis-o. Dar Moș Teacă e Moș Teacă!”, a răspuns Băsescu.

De asemenea, președintele a fost chestionat în legătură cu declarațiile ministrului Apărării potrivit cărora, odată cu modificarea Constituției, ar trebui să se propună și modificarea legii de funcționare a CSAT, privind introducerea unor prevederi referitoare la atribuții și în alte domenii de siguranță națională.

„Nu trebuie să scape nicio instituție a statului, toatea trebuiesc atacate, iar ministrul Apărării exact asta face. (…) CSAT poate să preia oricând o problemă de siguranță națională, fie că e siguranță alimentară, fie că e siguranță energetică, fie că e în zona siguranței economice. Deci nu văd ce modificări trebuiesc făcute”, a spus Băsescu.

Ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, a susținut, luni, referindu-se la Strategia Națională de Apărare, că acest document este doar „muzică lăutărească”, „un panseu”, „un articol”, „un eseu” dacă nu se iau în considerare resursele financiare.

El a participat la o dezbatere în domeniul apărării organizată la Academie, în cursul căreia a avut un schimb de replici în contradictoriu cu Iulian Fota, consilier prezidențial pe Apărare. Dobrițoiu a criticat Strategia Națională de Apărare propusă de Președinție.