Ponta către Pivniceru: Cereți CSM să fie dur cu cei ce dau email să fie mutate dosarele procurorilor

Publicat: 05 09. 2012, 13:52
Actualizat: 09 02. 2019, 01:50
Premierul Victor Ponta i-a cerut, miercuri, ministrului Justiției, Mona Pivniceru, în Guvern, să solicite CSM "să fie dur cu toată lumea" și să sancționeze "presiuni inadmisibile asupra justiției", el menționând, în acest context, că unii "dau e-mail-uri și mută dosarele de la procurori".

Premierul Victor Ponta i-a cerut, miercuri, ministrului Justiției, Mona Pivniceru, în Guvern, să solicite CSM „să fie dur cu toată lumea” și să sancționeze „presiuni inadmisibile asupra justiției”, el menționând, în acest context, că unii „dau e-mail-uri și mută dosarele de la procurori”.

„Pe doamna Pivniceru o s-o rog, ca om cu experiență, să ceară Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să fie dur cu toată lumea. Eu am greșit, am făcut declarații, am fost sancționat pentru asta, alții înțeleg că fac manifestații în piața publică pentru că s-a dat o hotărâre judecătorească, iar alții dau e-mail-uri și mută dosarele de la procurori. Eu nu o să dau niciodată niciun e-mail să mut dosarele de la procurori, dar vă rog, doamna ministru, să aveți grijă să nu se mai întâmple lucrul acesta și CSM să fie la fel de dur în a sancționa asemenea presiuni inadmisibile asupra justiției”, a spus Ponta, în ședința de Guvern.

El a menționat că ar fi reacționat foarte puternic dacă cineva i-ar fi luat, ca procuror, printr-un e-mail, un dosar.

„Am fost procuror atâția ani, dacă cineva mi-ar fi dat un e-mail să-mi ia dosarul vă garantez că aș fi reacționat extrem de puternic și vă garantez că aș fi fost apărat dacă se întâmpla lucrul ăsta”, a spus Ponta.