Ponta cheamă PDL la discuții pe teme economice

Publicat: 19 08. 2013, 23:31
Actualizat: 13 07. 2016, 22:33

Premierul Victor Ponta îi cheamă pe liderii PDL la discuții pe teme economice, șeful guvernului susținând că a luat act de propunerile democrat-liberalilor privind săderea cotei unice, a contribuțiilor sociale și majorarea salariului minim la 1.000 de lei. „Am observat că PDL a formulat niște propuneri economice pe care le-am tratat cu toată seriozitatea. Dacă există idei bune, putem să discutăm. Suntem dispuși să ne întâlnim cu domnul Blaga, cu domnul Predoiu”, a declarat luni Victor Ponta.

Șeful guvernului s-a arătat însă sceptic în privința adoptării unor astfel de măsuri, invocând atât principiul politic, cât și impactul bugetar.

Premierul a arărat că scăderea cotei unice ar presupune un deficit de 0,9% din PIB, mai exact 6 miliarde de lei. Reducerea CAS ar însemna o gaură de 5,7 miliarde de lei la buget, iar creșterea salariului minim în sectorul bugetar ar presupune o scădere a veniturilor de circa 535 de milioane de lei.

„Practic bugetul pornește cu o lipsă, o gaură, un deficit de 12 miliarde de lei care pot fi oferiți fie din tăierea unor cheltuieli. sigur pot fi tăiate din nou salariile și pensiile(…) dacă nu, creșterea unor taxe și impozite. Vom afla în mod sigur care taxe și impozite sunt prevăzute în programul PDL de a fi majorate”, a arătat Ponta.

Vom reveni cu amănunte.