Ponta, confundat la Bruxelles cu Băsescu. „Mister president, mister president…” – „I’m not the Romanian president”. VIDEO

Publicat: 28 06. 2012, 17:52
Actualizat: 24 11. 2012, 16:36

Jurnaliștii străini i s-au adresat premierului Victor Ponta joi, la Consiliul European, cu formula „mister president”, el replicându-le în limba engleză că nu este președintele.

În momentul în care a ajuns la sediul Consiliului European și a coborât din mașină, jurnaliștii străini i-au strigat lui Ponta: „Vă rugăm, o întrebare, domnule președinte”. Ponta le-a răspuns însă zâmbind „Nu sunt președintele”, după care s-a îndreptat către jurnaliștii români pentru o scurtă declarație.

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că este pentru prima dată după Revoluție când un premier își asumă atribuții ale președintelui fără a avea mandat, el precizând că România este reprezentată nelegitim la Consiliul European.

Curtea Constituțională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că președintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de șef al statului, această atribuție putând fi delegată de către acesta, în mod expres, prim-ministrului.

După decizia de miercuri a Curții Constituționale, premierul Victor Ponta a declarat că va merge, „evident”, la Bruxelles, la Consiliul European.

Joi, premierul Victor Ponta a afirmat că a discutat, miercuri seară și joi dimineață cu președintele Traian Băsescu despre participarea la CE și că „rămăsese” să aibă o întâlnire cu șeful statului chiar la Bruxelles, adăugând că va încerca pe cale instituțională să rezolve conflictul.