Ponta: Curtea Constituțională sprijină evaziunea fiscală

Publicat: 30 10. 2013, 13:07
Actualizat: 23 03. 2015, 22:43

La o zi după ce noul Cod al insolvenței a fost declarat neconstituțional, premierul Victor Ponta a acuzat Curtea Constituțională că, prin această decizie, sprijină evaziunea fiscală și încurajează firmele să nu plătească taxele către stat.

„Mesajul de ieri a fost pentru firme: «Faceți evaziune fiscal, că noi vă protejăm» E îngrozitor”, a fots nota în care premierul a interpretat decizia Curții Constituționale care a anulat integral ordonanța de urgență adoptată de Guvern și contestată de Avocatul Poporului.

O luare de poziție similară avusese Victor Ponta și în cursul dimineții, îm județul Prahova,  la inaugurarea unei noi linii de producție unei fabrici de răcoritoare din Ploiești.

„Când văd companii serioase cum este Coca-Cola că plătesc taxe cu care compensăm faptul că alte firme nu plătesc taxe și se ocupă cu evaziunea fiscală, evaziune care văd că acum e sprijinită și de Curtea Constituțională, care nu ne lasă să combatem evaziunea fisclă, cu atât mai mult apreciez companiile serioase care plătesc taxe”, a spus Ponta.

Întrebat de jurnaliști despre actuala lege a insolvenței care reintră automat în vigoare după publicarea decitiei CCR, Ponta a susținut că aceasta „încurajează companiile să nu plătească taxe”.

„Este o lege proastă”, a continuat el, arătând că este hotărât să vină cu o nouă modificare pentru a sprijini companiile „serioase” să investească, să plătească și să fie „actorii corecți” în economia româneaască.