Ponta despre rocada Kovesi-Morar: O procedură un pic ciudată, sunt și alți procurori buni în România

Publicat: 02 10. 2012, 00:16
Actualizat: 27 09. 2018, 21:14

Premierul Victor Ponta a afirmat că „rocada Kovesi-Morar” reflectă o procedură un pic ciudată și a arătat că este convins că cei doi nu sunt de neînlocuit, în România fiind și alți procurori buni.

„Sunt convins că mai sunt și alți procurori buni, cei doi nu sunt de neînlocuit”, a spus Ponta la Antena 3.

El a precizat că ministrul Justiției va propune, miercuri, anumite persoane pentru conducerea Parchetului General și a DNA.

Procurorul general al României, Codruța Kovesi, a declarat, luni, că nu exclude o candidatură pentru Direcția Națională Anticorupție (DNA) și nicio eventuală funcție ce presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) sau de activități anticorupție.

Ea a anunțat totodată că începând de marți – 2 octombrie, ziua în care îi încetează activitatea ca procuror general – l-a delegat, pentru o perioadă de șase luni, pe procurorul șef al DNA, Daniel Morar, în funcția de prim-adjunct al procurorului general, funcție deținută de Marius Iacob (care fusese delegat, nu numit, în această poziție).

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că ar fi „inacceptabil” și „scandalos” ca Guvernul și ministrul Justiției să propună o rocadă între Laura Codruța Kovesi și Daniel Morar la DNA și Parchetul General, precizând că aceasta ar fi dorința președintelui Traian Băsescu.