Ponta, despre Schengen: „Tocmai țările care acum ne cer să fim solidari în problema refugiaților sunt țările care ne-au tot amânat”

Publicat: 07 09. 2015, 11:36
DEMERS. Parlamentul European cere măsuri pentru admiterea României în Spațiul Schengen

„România trebuie să fie o țară europeană și să fie solidară cu tot ceea ce se întâmplă în Europa. Solidaritate înseamnă drepturi și obligații, adică avem aceleași obligații cu celelalte țări, trebuie să avem și aceleași drepturi. Iată că acum poate se constată ce nedreptate s-a făcut României cu Schengen. Și dacă suntem solidari la obligații suntem solidari și la drepturi și tocmai țările care acum ne cer să fim solidari în problema refugiaților sunt țările care ne-au tot amânat cu Schengen”, a spus Ponta, precizând că aceasta va fi și poziția Guvernului în negocierile cu statele membre.

Premierul a spus că nu se pune problema unei „condiționări” în a accepta imigranți doar dacă România va intra în spațiul Schengen, însă este o problema asupăra căreia țara noastră atrage atenția. „Să spunem un lucru pe care toată lumea îl constată azi, că vrem să fim solidari cu țările europene la obligații și la drepturi, se înțelege foarte clar”, a subliniat prim-ministrul.