Ponta explică de ce USL-iștii au cântat imnul fără „strofa cu Traian”

Publicat: 12 11. 2012, 15:18
Actualizat: 19 03. 2015, 04:55

„Din greșeală”. Așa a justificat Victor Ponta, zâmbind, de ce „a căzut iar strofa cu Traian” din imnul României, intonat la lansarea programului USL.
„N-a fost nimic premeditat. O să-i sancționăm pe organizatori. Data viitoare să pună doar strofa cu Traian pe tot parcursul evenimentului. Bietul împărat n-are nicio vină”, a răspuns ironic premierul, la RTV.

Victor Ponta spune că „relația personală” cu Traian Băsescu e „definitiv compromisă”, dar că își dorește o relație instituțională corectă cu președintele.

La lansarea programului USL, în difuzoare s-au auzit doar următoarele versuri: „Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte / În care te-adânciră barbarii de tirani! / Acum ori niciodată, croiește-ți altă soarte/ La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani. Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume/ Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman”, după care imnul a fost intrerupt. Au lipsit, astfel, ultimele două versuri ale celei de-a doua strofe: „Și că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/ Triumfător în lupte, un nume de Traian!”.