Ponta face un pas înapoi cu ordonanța TVR: „Dacă nu se întrunește plenul, în 45-60 de zile, să decidă Birourile Permanente” șeful televiziunii

Publicat: 18 12. 2013, 12:58
Actualizat: 21 03. 2015, 22:09

Guvernul va modifica astăzi legea de funcționare a TVR prin ordonanță de urgență în sensul introducerii unui plan B pentru numirea unui interimar la conducerea televiziunii publice în situația în care plenul Parlamentului nu ia decizia din lipsă de cvorum.

Dacă marți premierul Victor Ponta anunța că va schimba legea în așa fel încât Birourile Permanente reunite să poată decide în locul plenului, astăzi, înaintea ședinței de Guvern a nunanțat modificarea pe care o intenționează.

„Dacă nu se întrunesc Camerele reunite, atunci decizia, într-un termen de 45-60 de zile, o pot lua birourile permanente reunite. Luni se poate cere să se întrunească din nou Camerele. Și dacă nu e cvorum, birourile reunite, temporar, în locul plenurilor, să numească ei”, a spus Victor Ponta la o zi după ce PSD a blocat, prin absență, numirea lui Rareș Bogdan, propus de PNL.

Premierul nu a precizat însă deocamdată dacă termenul de 45-60 de zile va apărea în textul ordonanței. „Asta decid birourile reunite, nu decid eu. TVR-ul nu e sub Guvern. Luni se poate cere să se întrunească din nou Camerele. Și dacă nu e cvorum, birourile reunite, temporar, în locul plenurilor, să numească ei. În 60 de zile nu se poate să nu se întrunească plenul”, estimează Ponta.

Surse din PNL au declarat pentru gândul că miniștrii liberali au mandat de la Crin Antonescu să se opună astăzi vehement atât acestei ordonanțe de urgență, cât și HG pentru comasarea Muzeului Satului cu Muzeul Țăranului Roâmân.

Întrebat dacă Opoziția PNL poate bloca actul normativ, Ponta a răspus evaziv: „Nu așa merg lucrurile”

Ordonanța pentru modificarea legii TVR va fi discutată astăzi, susține Ponta, cu toate că nu a apărut pe ordinea de zi anunțată public. Premierul este de altfel convins că nimic nu împiedică Guvernul pentru a lua decizia prin OUG. „Chiar dacă legea e organică, o pot modifica prin OUG”, a spus el.