Ponta girează pentru consulul Zaharescu: „Eu îl recomand”

Publicat: 18 10. 2013, 18:05
Actualizat: 12 02. 2014, 08:29

Victor Ponta a fost întrebat, vineri, ce l-a recomandat pe purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, pentru a fi numit consul al României în Africa de Sud, premierul răspunzând „Eu”, și precizând apoi că acesta e potrivit pentru a reprezenta interese economice și culturale în zonă.

„S-a adoptat o Hotărâre în acest sens. Nu pleacă acum, pentru că, de altfel, ca toți consulii, efectuează niște stagii de pregătire la Ministerul de Externe”, a spus Ponta.

Întrebat ce l-a recomandat pe Zaharescu, Ponta a răspuns: „Eu”.

Jurnaliștii au insistat, întrebând nu „cine”, ci „ce” l-a recomandat pe Zaharescu, iar Ponta a răspuns: „Faptul că după un an și jumătate de activitate în cadrul Guvernului poate foarte bine să reprezinte interesele economice, în primul rând. comunitate foarte mare de români nu este la Cape Town, dar avem interese economice, interese culturale și cred că e potrivit”.

Andrei Zaharescu a fost trecut din postul de purtător de cuvânt al Guvernului în cea de consul general la Cape Town (Africa de Sud), au declarat anterior agenției MEDIAFAX surse oficiale.
Numirea în funcție a fost aprobată prin hotărâre de guvern în ședința de vineri.

Contactat de MEDIAFAX, Andrei Zaharescu nu a răspuns până în prezent întrebărilor legată de această informație.

Andrei Zaharescu a fost numit purtător de cuvânt al Guvernului în luna mai a anului trecut, imediat după instalarea Guvernului USL.

Anterior, Zaharescu a lucrat ca prezentator al știrilor din emisiunea „Observator” de la Antena 1, după ce anterior lucrase la mai multe posturi de televiziune.