Ponta îi răspunde lui Băsescu: „Eu mă voi duce la Consiliul European. Scandalul o să se termine”

Publicat: 13 06. 2012, 20:36
Actualizat: 21 08. 2012, 23:07

Premierul Victor Ponta susține că el va merge la Consiliul European pe 28 iunie și că a primit o invitație în acest sens.

Întrebat și de posibilitatea ca Traian Băsescu să fie suspendat, în urma deciziei Comisiei Juridice de astăzi referitoare la hotărârile Parlamentului care nu vor mai putea fi contestate la CCR, premierul a adăugat că discuțiile în contradictoriu se vor încheia.”Suspendarea nu e o temă ridicolă, este foarte serioasă. Sunt convins că nu se va ajunge la suspendarea președintelui, cel puțin nu din motivul reprezentării la Consiliul European, pentru că eu voi merge la Consiliul European pe 28 iunie și atunci scandalul se va termina”, a declarat Ponta, amintind că el deja a primit invitația oficială din partea forului european și nu va renunța.

Totodată, primul ministru al României i-a atras atenția președintelui pentru că nu a analizat bine situația. „Președintele este într-o eroare evidentă. Nu contestă nimeni atribuțiile președintelui, toți au dreptul de participare la Consiliul European. Dar dacă Traian Băsescu se uită pe lista de participare, o să vadă că toți sunt prim-miniștri. Dacă ar fi făcut o comparație cu celelalte guverne ale României, atunci ar fi văzut că este o practică, pe care eu o consider greșită”, a mai spus Ponta.

Deși a subliniat faptul că nu va mai răspunde la eventualele atacuri ale președintelui, președintele PSD i-a mai dat o replică înțepătoare președintelui. „Sunt obligat să mă comport ca un prim-ministru, chiar dacă Traian Băsescu nu se comportă ca un președinte”, a încheiat el.