Ponta îi răspunde lui Băsescu: „Nu trebuia să știu eu tot ce se votează. Parlamentul e șeful Guvernului, nu invers”

Publicat: 13 12. 2013, 12:54
Actualizat: 13 12. 2013, 17:16

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, referitor la faptul că Traian Băsescu i-a cerut demisia pentru că știa de modificările la Codul Penal, că nu trebuia neapărat ca el să știe acest lucru și că Valeriu Zgonea i-a spus că acest proiecte au fost puse pe ordinea de zi de toți liderii de grup.

„Dincolo de declarațiile politice, vă spun că nu trebuia neapărat să știu eu de tot ce votează Parlamentul. Parlamentul este șeful Guvernului, și nu invers”, a afirmat Ponta.

Premierul a arătat că legea amnistiei este singura despre care știa și pe care o susține în continuare, „într-o formă care să răspundă tutuor așteptărilor”, adică amnistia să nu se refere la fapte de violență și de corupție.

„În mod sigur se va discuta în continuare și se va vedea care este forma cea mai bună”, a adăugat Ponta.

El a mai spus că, referitor la Codul penal, a avut vineri o discuție cu președintele Camerei Valeriu Zgonea și acesta l-a informat că toate legile, inclusiv Codul Penal, au fost discutate în comitetul liderilor de grup, în care au fost prezenți toți liderii grupurilor parlamentare, iar aceștia au decis includerea lor pe ordinea de zi a Camerei.

„Lucrurile sunt clare. Eu cred că Parlamentul trebuie să aibă dreptul de a legifera, dar pe legi de acest gen este necesară o consultare aprofundată, care nu a existat cu Ministrul Justiției, CSM, ICCJ și ANI și, după aceea, trebuie informată Comisia Europeană, pentru a vedea dacă modificările votate de Parlament încalcă obligațiile noastre”, a adăugat Ponta.