Ponta îi răspunde lui Klemm. Detaliul din poza postată pe Facebook

Publicat: 14 05. 2016, 13:52

„Wow – ce frumoasă e diplomația, poți să spui chiar orice și nu se supără nimeni. 😀 E drăguț să inviți la o inaugurare NUMAI oameni care nu au avut nicio treabă cu Proiectul și NICIUNUL dintre cei care din 2011 încoace au muncit la el. Dar după cum vedeți în poză, nu era niciun loc liber! 😂😂😂”, a scris Ponta pe Facebook.

Fostul premier a mers mai departe sugerând că ambasadorul SUA, ca și premierul Dacian Cioloș, nu avea ce căuta la eveniment pentru că a venit la post după ce proiectul era finalizat. În plus, Ponta îi ironizează pe oficialii americani pentru că au confundat Bucureștiul cu Budapesta (referire la gafa secretarul adjunct al Apărării Statelor Unite, Robert O.Work).

„Adevărul este că nu greșește Domnul Ambasador Klemm – domnia sa a venit recent la București (sau Budapesta, tot aia), era gata Scutul, practic la inaugurare ca și Cioloș. Proști suntem toți cei care am crezut că fapta noastră bună va rămâne nepedepsită!”, conchide deputatul PSD.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat, vineri, referitor la nemulțumirea unor politicieni care nu au fost invitați la inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu, că ar fi fost „ideal” să poată invita pe toată lumea implicată în acest proiect, însă nu au fost locuri suficiente.

„Ceremonia de ieri de la Deveselu a fost organizată de Marina Statelor Unite, totuși cu consultarea îndeaproape a Ambasadei, dar și cu Ministerul Apărării. A fost o zi istorică ieri cu adevărat, pentru România, pentru Statele Unite, dar și pentru NATO. Am avut, sincer, număr limitat de persoane, pe care le-am putut invita la ceremonie. Din păcate am fost foarte limitați în numărul de persoane pe care le-am putut invita. Și a fost o onoare să-l avem pe președintele Zgonea alături de noi” a declarat Hans Klemm, la Palatul Parlamentului, după o întâlnire cu Zgonea.

Fostul premier Victor Ponta a fost cel care l-a atacat pe Dacian Cioloș pentru că nu l-a invitat la eveniment și și-ar fi asumat meritele pentru scutul antirachetă de la Deveselu. Și președintele PSD Liviu Dragnea a criticat faptul că nu a fost invitat. De asemenea, deși a primit invitație, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, a acuzat Guvernul și ambasada SUA că prin organizarea și programul ceremoniei au dat dovadă de „desconsiderare față de poziția Senatului” și a decis să nu participe.