Ponta îl regretă pe Antonescu. „Am divorțat, dar am rămas îndrăgostiți”

Publicat: 13 06. 2016, 09:20

„N-aș mai candida la președinție… Ce mi-a trebuit (…) În mod normal oricine candidează de la PSD câștigă primul tur și pierde în turul doi. Adică ori sunt nebun, ori a început să-mi placă. Dacă-i dintr-un tur da, dacă sunt două tururi nu”, a declarat Ponta, la Antena 3, într-o emisiune satirică.

Întrebat dacă este interesat să revină în politică, la vârful PSD, sau să fie din nou premier, deputatul social-democrat a negat că ar avea astfel de planuri: Nu, nu (nu sunt interesat de șefia PSD-nr.). Nu merge (funcția de premier-n.r.) de două ori, sincer”.

De asemenea, întrebat dacă este adevărat că Elena Udrea a venit la el să negocieze numirea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, Ponta a confirmat parțial și a spus că episodul este doar o parte din poveste, adăugând că va oferi detalii la momentul potrivit. „(Este adevărat că Elena Udrea a venit la dvs, ca mesager al lui Traian Băsescu ?-nr.) Un pic așa, nu mult. E o bucățică dintr-o poveste amară pe care, la un moment dat, o să o povestim că e frumos”, a declarat Ponta.

Întrebat dacă își va scrie memoriile, fostul premier trimis în judecată în Dosarul Turceni-Rovinari a spus, râzând: „Sper că în libertate”.

Victor Ponta a reafirmat că regretă proiectul USL și pe Crin Antonescu, comentând că amândoi sunt responsabili pentru destrămarea Uniunii, pentru că s-au lăsat influențați de „curteni”. „Ca la divorț, am divorțat, dar am rămas îndrăgostiți, eu plâng după el, el plânge după mine… eu cred că plâng mai mult”, a mai spus Ponta.