Ponta: În politica externă, țin cu partenerii europeni și americani, nu cu tot felul de dictatori

Publicat: 09 10. 2013, 16:29
Actualizat: 31 10. 2016, 23:55

Premierul Victor Ponta afirmă că promovează aceeași politică externă precum partenerii europeni și transatlanici ai României și nu „ține” cu dictatorii, adăugând că președintele Traian Băsescu este supărat deoarece nu-l mai primește nimeni în vizită oficială, fiind „demis” din funcție anul trecut.

„Sunt poziții pe care le avem împreună cu aliații noștri, atât cei europeni, cât și transatlantici. Eu prefer să țin cu partenerii noștri europeni și americani, nu cu tot felul de dictatori, și nu o să mă feresc să spun această poziție care este a Guvernului, în folosul României. Până la urmă, supărările președintelui, că nu-l primește nimeni, nu cred că fac obiectul raporturilor constituționale. Probabil că toată lumea știe că a fost demis anul trecut și e normal să nu-l prea primească nimeni”, a spus Ponta în ședința Guvernului.

El i-a cerut ministrului de Externe, Titus Corlățean, să reprezinte țara cât se poate de bine, la nivel european, așa cum va încerca să o facă și el, din postura de prim-ministru.