Ponta: Înainte să plece, șeful CNAS a trimis facturi claw-back. De mâine puteam rămâne fără medicamente

Publicat: 08 05. 2012, 21:52
Actualizat: 10 10. 2012, 13:14

Premierul Victor Ponta a anunțat că a semnat decizia de eliberare a lui Lucian Duță de la conducerea Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) și l-a acuzat pe acesta că, înainte de a demisiona, a înaintat facturile de încasare a taxei claw-back, generând un risc al lipsei de medicamente.

„Am aflat cu indignare că domnul Duță a creat, înainte de a pleca, o nouă problemă Guvernului trimițând facturile referitoare la încasarea taxei de claw-back, ceea ce de mâine ne poate pune în situația de a rămâne fără medicamente. Ministrul în funcție a reușit pentru moment să dialogheze și să stabilizeze situația, dar această atitudine este nu doar neelegantă, ci chiar ilegală”, a spus Ponta.

El a anunțat că va cere Ministerului Sănătății și organelor în drept să cerceteze toate activitățile fostului șef CNAS.

Tot marți, premierul a semnat și decizia de eliberare a Cristinei Trăilă de la conducerea Autorității Naționale de Reglementare și Monitorizare a Achizițiilor Publice.

Lucian Duță a anunțat, luni, că demisionează de la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, precizând că urează succes echipei care va veni la CNAS.

Departamentul Social, social@mediafax.ro