Ponta l-a chemat pe Năstase la Guvern să îi ofere o rachetă lui Biden. Tenismenul candidează din partea PSD-UNPR-PC în colegiul lui Voiculescu

Publicat: 21 05. 2014, 15:22
Actualizat: 18 03. 2015, 21:03

Tenismenul Ilie Năstase, candidat din partea Alianței PSD-UNPR-PC la alegerile de duminică pentru locul de senator eliberat de Dan Voiculescu în București, a fost invitat de premierul Victor Ponta la Guvern, pentru a-i oferi vicepreședintelui american, Joe Biden, o rachetă de tenis.

Prezența lui Năstase la Guvern a fost ulterior făcută publică de premierul Victor Ponta care a postat pe contul său de Facebook fotografii de la acest moment.

Îmbrăcat în uniforma de general maior cu două stele, Ilie Năstase a avut acces în Palatul Victoria cu toate că nu a făcut parte din delegația oficială, agenții Secret Service luând, pe durata trecerii lui Joe Biden prin sediul Guvernului, măsuri de securitate sporite față de nivelul de protecție obișnuit în instituție. Cât timp vicepreședintele american s-a aflat în biroul lui Victor Ponta sau la discuțiile cu delegațiile, serviciul de protecție a demnitarilor SUA nu le-a permis trecerea spre propriile birouri nici măcar funcționarilor din Palatul Victoria care se aflau în afara acestora.

Foto: Facebook Victor Ponta

Ilie Năstase a venit la Guvern și în aprilie 2008, în timpul vizitei președintelui SUA George W. Bush la București care a avut loc în mkandatul de premiear al lui Călin Popescu Tăriceanu.

„Am văzut la televizor că președintele Bush urma să vină la Guvern și, cum stau la două minute de Palatul Victoria, l-am sunat la telefon pe premierul Tăriceanu, pentru a-l întreba dacă pot să vin și eu. Mă cunosc cu președintele american și toată familia Bush este mare amatoare de tenis, în special Bush senior, cu care am jucat tenis în anii 1973-1974”, a declarat atunci agenției MEDIAFAX Ilie Năstase.