Ponta l-a muștruluit public pe Barbu că a criticat-o pe Merkel: „Nu sunteți analist politic”

Publicat: 12 06. 2013, 14:16
Actualizat: 09 08. 2015, 06:15

Proaspăt întors de la Berlin, premierul Victor Ponta a intrat în ședința de Guvern reproșându-i public ministrului PNL Daniel Barbu că a comentat „competențele economice ale Germaniei”.

„Vă rog să nu mai intrați în competențele economice ale Germaniei sau alte altcuiva, că nu e cazul și arătăm ca un guvern neserios”, i-a spus Ponta ministrului Culturii care susținuse, cu o zi înainte, în timpul vizitei la fost închisoare Râmnicu Sărat, că „Germania încearcă să exporte un model de disciplină fiscală nepotrivit” pentru România și că Angela Merkel „ori este prost informată, ori informată cu evenimente de acum 15-20 de ani”, în condițiile în care l-a atenționat pe Victor Ponta că lupta împotriva corupției „e de mare actualitate”.

Apelul la disciplină a fost de altfel extins asupra întregului Guvern. „Aș prefera ca fiecare dintre membrii cabinetului să facă declarații în calitate de membri ai cabinetului. Nu sunteți analiști politici.Gândiți-vă că sunteți miniștri și că toate declarațiile pe care le faceți la televizor sunt luate ca atare. Vă rog pe toți să fiți la înălțimea statutului de ministru, indiferent de lucrurile care ne mulțumesc sau ne nemulțumesc”, a spus Ponta.