Ponta: Merkel merge des la Moscova, eu dacă trec prin fața ambasadei aud că sunt vândut Moscovei

Publicat: 26 11. 2012, 14:37
Actualizat: 05 08. 2014, 15:22

Premierul Victor Ponta a declarat că România nu mai poate fi în situația de a exporta gaz românesc în timp ce importă gaz rusesc la un preț triplu, el precizând, în acest context: „Doamna Merkel merge foarte des la Moscova, eu și dacă trec prin fața ambasadei (…) aud că sunt vândut Moscovei”.

Întrebat, luni, într-o conferință de presă la USL, dacă a primit o scrisoare din partea Comisiei Europene legată de situația comerțului cu gaz din România, Ponta a spus că a fost informat despre acest subiect de către ministrul Chițoiu.

„Îl susțin pe domnul Chițoiu, m-a anunțat. Ideea e următoarea: exportăm gaze românești, importăm gaze rusești la un preț triplu. Sigur că avem o problemă cu legislația europeană care spune că trebuie să lăsăm să exportăm, dar pe de altă parte am și o răspundere politică și domnul Chițoiu are sprijinul meu să găsim o soluție (…) Apropos de faptul că unii sunt mai egali decât alții, noi importăm cu 450 mia de metri cubi de la Gazprom, Germania o importă cu 180, tot de la Gazprom. Așa că vedeți cum e cu egalitatea? Dar doamna Merkel merge foarte des la Moscova, eu și dacă trec prin fața ambasadei în drum spre Guvern aud că sunt vândut Moscovei și Vocii Moscovei”, a spus Ponta.

El a menționat că actuala „soluție” de a exporta gaz românesc și de a importa gaz rusesc „e o catastrofă pentru România, nu doar pentru populație, ci pentru industrie de data asta”.