Ponta nu exclude să-l lase în locul său pe Oprea la ședința CSAT pentru CFR Marfă dacă e în concediu

Publicat: 29 07. 2013, 20:57
Actualizat: 22 11. 2016, 17:50

Premierul Victor Ponta nu exclude posibilitatea să-l aibă „înlocuitor” pe vicepremierului Gabriel Oprea la ședința CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Țării)  în cazul în care președintele Traian Băsescu o va convoca în perioada în care el este în concediu, respectiv în prima jumătate a lunii august

La finalul întrevederii pe care Victor Ponta a avut-o cu reprezentanții FMI, CE și BM, la Palatul Victoria, premierul a fost întrebat de jurnaliști dacă se va întoarce din concediu în cazul în care președintele va convoca o ședință a CSAT în prima parte a lunii august, pentru a se discuta situația creată la CFR Marfă.

„Să-l convoace domnul președinte. De joi, am înlocuitor la conducerea Guvernului, care are dreptul de a mă reprezenta în totalitate, dacă e ceva care apare într-o oră, două ore, domnul vicepremier Oprea are puteri depline”, a spus primul-ministru.

Referitor la CFR Marfă, el a spus că nu a mai vorbit cu Traian Băsescu, dar a făcut trimitere la Hotărârea 73 din 27 septembire 2012 a CSAT, care stipulează, printre altele, că unele privatizări trebuie supuse atenției CSAT.

„Cred că e clar cine a semnat hotărârea: Președintele Consiliului Suprem de Apărare a Țării, domnul președinte Băsescu. Deci, noi aplicăm hotărârea CSAT, dacă mai e în vigoare. Dacă nu, la primul CSAT o abrogăm, și atunci nu mai trebuie să prezentăm CFR Marfă. Dar vreau să spun sincer, este o discuție deja neserioasă”, a mai spus Ponta.