Ponta nu se teme de Iohannis. În ce funcție l-ar vedea premierul

Publicat: 20 02. 2013, 21:57
Actualizat: 21 02. 2013, 12:27

Intrarea lui Klaus Iohannis în PNL nu este văzută de Victor Ponta ca o amenințare la adresa scaaunului său de prim-ministru. În schimb, Ponta spune că i-ar oferi din nou un portofoliu de ministru.

„Am avut și anul trecut o discuție despre cooptarea domniei sale în guvern și această discuție poate să revină. Cred că ar fi foarte bun în echipa guvernamentală”, a susținut primul-ministru la RTV, fără a dori să precizeze nici ce portofoliu i-aa oferit, nici care ar fi postul pe care l-ar vedea în cabinetul său de acum înainte.

Ponta nu a exclus nici varianta ca primaarul Klaus Iohannis să fie succesorul său la Palatul Victoria, fără ca scenariul acesta să vizeze însă viitorul apropiat. „Știu că vă plac scenariile astea mirobolante. Dar em avut întotdeauna o relație foarte bună cu domnul Iohannis. E un mare câștig pentru PNL și USL, iar eu n-o să stau niciodată prim-ministru. După mine va veni altcineva. Domnul Iohannis poate fi și prim-ministru, poate fi președinte. Cred că poate ocupa orice funcție. E foarte bine că dintr-o tendință oarecum izolaționistă s-a hotărât să facă pasul ăsta”, a mai spus Ponta, într-o intervenție telefonică de la Paris, adăugând că nu i-a propus niciodată lui Johannis să intre în PSD.

În august anul trecut, primarul Sibiului relata o discuție cu premierul în care Ponta i-a propus preluarea Ministerului Afacerilor Europene, condus la acea vreme de Leonard Orban.