Ponta, rezervat în legătură cu „nava la cheu”: „N-am competențe. Eu sunt cu mașinile”. De ce așteaptă premierul „ajutorul lui Dumnezeu” în economie

Publicat: 29 04. 2013, 13:57
Actualizat: 22 03. 2015, 11:25

Premierul Victor Ponta și-a declinat competența în a se pronunța în legătură cu concluzia președintelui Traian Băsescu asupra stării econimiei – „Nava este la cheu„. „N-am competențe în materie maritimă. Eu sunt cu mașinile”, s-a eschivat primul-ministru întrebat dacă raportul șefului statului a fost corect.

LOTO – LOTO 6/49. SURPRIZĂ URIAȘĂ ASEARĂ. NUMELERE CÂȘTIGĂTOARE

De părere că „cifrele nu țin nimăniui de foame”, Ponta s-a limitat să afirme că „economia este stabilă, are un trend pozitiv”, în condițiile în care „și în regiune și în restul Europei, lucrurile merg pe negativ”. Pentru a susține trendul crescător, primul-ministru susține că se bazează pe energie și pe agricultură. „Plus ajutorul lui Dumnezeu cu ploaia ne încredințează că lucrurile vor arăta bine”, s-a declarat optimist Ponta, la finalul ședinței săptămnare a PSD.

Cât despre raportul lui Băsescu. liderul PSD a preferat să comenteze mai degrabă reacțiile, decât analiza președintelui. „Mi s-a părut amuzant în week-end. Nimeni nu lăuda pe nimeni..Cred că Băsescu a făcut o ironie când i-a mulțumit Guvernului MRU. A fost nu doar cel mai scurt, ci și cel mai penibil, rămânând în istorie cu vită Kobe și alifii. Restul e balet înainte de Paște”, a spus actualul prim-ministru.