Ponta și-a amintit la MApN cum bunicul său a dezertat din armata austro-ungară pentru cea română

Publicat: 08 05. 2012, 12:14
Actualizat: 21 09. 2014, 16:44

 

Premierul Victor Ponta a cerut conducerii MApN să nu se implice în politică, arătând că instituția nu trebuie să aibă vreo legătură cu bătălia politică, și i-a asigurat pe militari că sunt respectați de Guvern, amintindu-și că bunicul său a dezertat din armata austro-ungară și s-a înrolat în România

„Cele șase luni de serviciu militar obligatoriu, ca infanterist, nu pot să spun că m-au ajutat foarte mult, dar știu că sunteți o instituție fundamentală a oricărui stat democratic, că veți avea din partea mea respectul pe care îl meritați și sprijinul pentru a putea să vă păstrați demnitatea. Vă cer și vă rog să uitați de orice fel de politică, treaba dumneavoastră nu este politica”, a spus Ponta militarilor, prezent la ceremonia de instalare a lui Corneliu Dobrițoiu în postul de ministru al Apărării Naționale.

El și-a încheiat scurtul discurs amintindu-și că bunicul său, cu gradul de colonel, a dezertat în 1917 din armata austro-ungară și s-a înrolat în armata română.

„Nu știu dacă vreodată voi reuși să mă ridic cât de cât la nivelul celor care mi-au dat numele, dar din partea mea veți avea tot respectul și sprijinul de care aveți nevoie”, a conchis premierul.