Ponta: Șoferii care comit accidente grave să fie amendați, chiar dacă iese cucul la 18.30 și critică

Publicat: 09 10. 2013, 15:54
Actualizat: 31 10. 2016, 22:24

Premierul Victor Ponta i-a spus, în Guvern, ministrului de Interne, Radu Stroe, că noul Cod rutier trebuie să aibă „toleranță zero” față de șoferii care comit accidente grave, iar cine greșește trebuie să plătească amendă, chiar dacă va ieși „cucul” la 18.30 să spună că este neconstituțional.

„Cu ministrul Stroe, astăzi, vedem soluțiile juridice pe care le găsim la Codul rutier pentru a face aplicabile intențiile foarte bune pe care le avem, și anume toleranță zero față de cei care comit fapte grave, alcool, trecere la cale ferată, mers pe contrasens, viteză excesivă, cum facem ca oamenii să plătim amenzile”, le-a spus Ponta miniștrilor.

Premierul a subliniat că toată lumea trebuie să plătească amenzile, chiar dacă, în opinia sa, președintele Traian Băsescu va considera neconstituțional faptul că cetățenii vor fi puși să achite aceste amenzi.

„Sper să nu ni se spună că doar fraierii plătesc amenzile și deștepții nu trebuie să le plătească. Eu cred că trebuie să le plătească toată lumea. O să iasă cucul la 18.30 și o să zică că e neconstituțional că vrem să-i punem pe oameni să-și plătească amenzile”, a spus primul-ministru.

„Îl așteptăm”, i-a răspuns ministrul Stroe, Ponta replicând, însă, râzând: „Eu nu-l aștept, așteptați-l dumneavoastră”.