Ponta vrea suspendarea președintelui: Îmi doresc ca Băsescu să plece de la putere cât mai rapid

Publicat: 19 06. 2012, 15:18
Actualizat: 19 06. 2012, 15:18

Episodul „plagiatul” i-a schimbat optica premierului Victor Ponta, care a declarat că dorește ca președintele Traian Băsescu să plece „cât mai rapid de la putere”. Premierul nu a mai vorbit despre coabitare, ci a adăugat că trebuie să se termine cu „sistemul securist al lui Băsescu”.

„Eu știam că să fiu prim-ministru cu Băsescu președinte o să fie un joc de-a șoarecele și pisica, eu o să mă ocup de investiții în România și el o să ocupe să ne facă dosare. Nu este o surpriză, cu astea se ocupă, așa a stat la putere și așa va face până va pleca de la putere lucru care îmi doresc să se întâmple cât mai rapid ca să mai terminăm cu dosarele, cu mizeriilor și cu acuzațiile și cu sistemul securist al lui Băsescu”, a declarat președintele PSD la începutul ședinței Biroului Permanent Național al partidului.

El le-a spus colegilor să rămână calmi și să mai reziste puțin, după „ce au rezistat atâția ani”.

„Băsescu și Funeriu nu ne-au votat vreodată, nu ne-au iubit, să fim calmi și să mergem mai departe neabătat spre ce așteaptă oamenii de la noi. Trebuie să ne gândim ce avem de făcut în următorii patru ani de guvernare pentru că altfel vom fi ținuți în fiecare zi cu dosarele lui Băsescu și pierdem din atenție lucrurile cu adevărat importante”, a fost mesajul transmis de Ponta.

El le-a vorbit pesediștilor și despre necesitatea menținerii alianței cu PC și PNL în cadrul Uniunii Social Liberale.