Poporul pesedist revine în forță: „De unde are atâtea case Klaus Iohannis? A furat și a mințit”. Reportaj la Congresul PSD

Publicat: 13 09. 2014, 11:22
Actualizat: 13 09. 2014, 13:26

În luna august, printre cuvintele rostite de pesedistul de rând despre Iohannis puteai auzi cum acesta este un bun primar, dar că nu are îndeajuns de multe calități pentru a ajunge președintele României.

După desemnarea lui Iohannis drept candidatul ACL la prezidențiale, mesajele liderilor PSD au început să fie regăsite și la baza partidului.

„A vândut copii și a făcut avere. De unde are atâtea case? A furat și a mințit și minte în continuare”, rostește fără să clipească o bătrânică minionă îmbrăcată în port popular venită la Congresul extraordinar al PSD, unde Victor Ponta urma să fie desemnat oficial candidatul Alianței PSD – PC – UNPR la prezidențiale.

Tema vânzării de copii în Canada și cea a caselor deținute de Klaus Iohannis este din ce în ce mai des întâlnită la pesediști când îi întrebi de președintele PNL. „De ce nu a luat șase copii de la creșă să-i crească”, îl întreabă indirect un bătrânel venit să-l susțină pe Victor Ponta.

„Ați văzut profesori să câștige bani din meditații și apoi să cumpere case”, este o altă întrebare venită din zona pesedistului de rând pentru Klaus Iohannis.

Iohannis este caracterizat de pesediști din ce în ce mai mult din perspectiva averii sale, decât din cea a performanțelor sale administrative în fruntea Sibiului. O săsoaică din PSD ridică o altă întrebare fundamentală pentru Klaus Iohannis: „de ce nu privește oamenii în ochi”.