Preda îi răspunde lui TRU: „Blaga & Co au divizat partidul. Actuala conducere e o frână pentru politica democratică”

Publicat: 26 05. 2013, 19:24
Actualizat: 31 07. 2014, 14:16

După ce Traian Ungureanu i-a invitat să părăsească partidului pe Teodor Baconschi și Cristian Preda, acesta din urmă vine cu o replică pe măsură: „Blaga& co au divizat partidul”.

„Cine nu râde la glumițele spuse de TRU trebuie să iasă din scenă. Conducerea e alcătuită, în proporție de 95%, din politicieni care au pierdut alegerile locale, legislative sau și pe unele, și pe celelalte. Pentru a acoperi eșecul, membrii BPN au început să-l atace pe Traian Băsescu, într-un moment în care președintele ar fi avut nevoie de ajutor, în confruntarea cu o majoritate parlamentară de 70%. Actualul BPN e, de aceea, o frână pentru politica democratică”, a scrie europarlametarul, pe blogul personal.

Totodată, Cristian Preda și-a exprimat regretul că invitația de a părăsi PDL a venit chiar în ziua în care partidul aniversa 20 de ani de înființare, fără a fi însă chemat la petrecerea demcorat-liberalilor.

„La aniversarea a 20 de ani de la crearea PDL, nu am primit o invitație de a participa la ceremonii, ci solicitarea de a pleca din partid. Văd în mesajul care mi-a fost transmis azi expresia disprețului față de membrii simpli ai PDL. Conducerea e ruptă de teritoriu, ea vorbește doar pentru „inițiații” din BPN. Militanții și simpatizanții PDL merită o soartă mai bună. O oportunitate se va ivi, sper, foarte curând”, a mai scris el.

Discuția s-a aprins în mod special după ce Traian Ungureanu i-a invitat pe Cristian Preda și pe Teodor Baconschi să plece din PDL. „Dacă le este lehamite, să plece! Teodor Baconschi a dat peste cap agenda dreptei. Lumea așteaptă totuși o lămurire. Ce vine mai întâi: teoria dreptei sau discuția despre destinația boscheților din Parcul Herăstrău? Cristi Preda, un alt membru care nu s-a dat plecat din oribilul PDL, vorbește de PDL ca partid anti-Băsescu. Asta e culmea! Tu lovești, tu dai cu capul în gură, tu dai cartonaș roșu! Atenție la penibil!”, a declarat Traian Ungureanu, duminică, pentru Mediafax.

La scurt timp, primul care a reacționat a fost Baconschi, postând pe pagina lui de Facebook că TRU a folosit un limbaj neadecvat și că oricum, pentru a părăsi partidul nu are nevoie de invitație.

„Fostul meu prieten, Traian Ungureanu, ne invită pe mine și pe Cristian Preda să plecăm din PDL. O face într-un limbaj nedemn de un om cu pretenții de intelectual trăit atâția ani la Londra și, mai nou, Bruxelles. Traian Ungureanu: stai liniștit ! Blaga te va pune pe lista la europarlamentarele de la anul. L-ai servit, zelos, ani de zile. Iar nedoriții tăi prieteni, oameni cu care ai împărțit cândva aceleași idei și valori, vor pleca din PDL și fără invitația ta. După cum vezi, nu te-am judecat public și nici nu ți-am adresat insulte. Ai făcut-o singur”, a scris Baconschi pe Facebook.