Predoiu: Ponta nu mai are credibilitate nici pentru a deschide o gogoșerie în Dubai

Publicat: 28 07. 2015, 11:55

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, spune că Victor Ponta a preluat în 2012 o economie stabilizată la nivel macro, însă riscă să destabilizeze situația prin măsuri populiste. „Important este ca acum să nu declanșeze o spirală a măsurilor populiste pe care guvernul nu le poate menține mai mult de 12-18 luni. Este important să nu repetam greșeli făcute în alte economii, chiar ale unor state dezvoltate”, spune Predoiu, potrivit unui comunicat de presă.

Liberalul mai susține că „ceea ce vedem însă în rectificarea bugetară făcută de Ponta (de fapt de Dragnea) este de fapt o baronizare bugetară”, pentru că Executivul ia resursele de la investiții și dezvoltarea infrastructurii și le dă baronilor din PSD. „Rectificarea – amețeală bugetară este o altă dovadă a lipsei de onestitate a Guvernului lui Ponta”, mai spune Predoiu, adăugând că dezvoltarea economică nu se face pe baza unui deficit mare, ci cu un antreprenoriat puternic și investiții publice în infrastructură.

Cătălin Predoi mai afirmă că, dincolo de situația penală a premierului, acesta ar trebui să plece din fruntea guvernului pentru că lipsa sa de credibilitate afectează atragerea de investiții. „Ponta nu mai are credibilitate nici pentru a deschide o gogoșerie în Dubai. Daca într-adevăr vrea să servească economia României, se retrage de la guvern așa cum s-a retras de la șefia PSD”, precizează liberalul.

Guvernul va discuta în ședința de marți proiectul privind rectificarea bugetară. Premierul Victor Ponta declara, luni, că rectificarea bugetului este una pozitivă, având în vedere că, pe primele 6 luni, România are un plus de 4 miliarde lei și nu un deficit de 13 miliarde de lei, conform legii bugetului de stat.

„Ideea e următoarea, ca să înțeleagă toată lumea, că e cu cifre și nimeni nu le înțelege. Conform legii bugetului de stat, aprobat de Parlamentul României, în consultare cu instituțiile internaționale, pe primele 6 luni, România trebuia să aibă un deficit de 13 miliarde de lei, adică să cheltuiască mai mult decât să încaseze. Pe primele 6 luni, România are un plus de 4 miliarde de lei, deci nu a cheltuit mai mult decât a încasat, ci a încasat mai mult decât a cheltuit. Asta înseamnă că putem să dăm toți banii pentru dublarea alocațiilor pentru copii, care nu era prevăzută în buget, pentru celelalte legi care, de asemenea, nu era prevăzut în buget, și mă refer la diplomați, grefieri, personalul nedidactic și tot rămânem cu bani”, a spus Ponta, înainte de ședința BPN al PSD.