Premierul cere reclamarea președintelui la CSM pentru influențarea Justiției. Băsescu: „Este o nouă minciună marca Ponta”

Publicat: 20 05. 2014, 14:48
Actualizat: 18 03. 2015, 21:03

În replică față de acuzația că ar controla procurorii DNA și prin ei arestările, președintele Traian Băsescu i-a transmis astăzi premierului Victor Ponta „să renunțe la minciună măcar acum când avem vizite foarte importante”.

„După ce a atacat DNA-ul apărându-și corupții, premierul încearcă să devină un apărător al Justiției. Răspunsurile către un ziarist sunt speculate. Este o nouă minciună marca Ponta”, a susținut președintele, într-o intervenție de la palatul Cotroceni cu puțin înainte ca vicepreședintele SUA, Joseph Biden, să aterizeze la București pentru o vizită de două zile.

Băsescu a arătat că declarația pe care a invocat-o Ponta nu i-a aparținut, fiind vorba de o deducție a opiniei sale în condițiile în care jurnalistul care l-a intervievat a menționat un pas înapoi frăcut de DNA în privința arestării politicienilor în timpul campaniei electorale. „Eu nu l-am contrazis, am adus un argument”, s-a justificat Băsescu.

În același timp, președintele a adăugat că susține tactica procurorilor. „Face foarte bine Justiția dacă se protejează de ticăloșia multor oameni politici care întotdeauna au susținut că li se fac dosare politice”, a spus el.