Premierul, despre proiectul PSD: PNL a majorat alocațiile copiilor, aproape le-a dublat

Publicat: 12 12. 2019, 14:20

„Știți foarte bine că PNL a majorat alocațiile pentru copii, aproape le-a dublat. De asemenea PNL a înaintat proiectul de lege de indexare anuală, de creștere practic a cuantumului alocațiilor pentru copii”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat ce crede despre faptul că PSD vrea dublarea alocațiilor pentru copii și dacă astfel ar crește deficitul bugetar.

Marcel Ciolacu a declarat că are impresia că Guvernul ar vrea să își asume răspunderea pe bugetul de stat. Președintele Camerei Deputaților a adăugat că PSD vrea dublarea alocațiilor copiilor și va amenda legea bugetului, la fel cum a făcut PNL anul trecut.

Liderul interimar al PSD a adăugat că social-democrații vor avea amendamente la legea bugetului pe anul viitor, printre care dublarea alocațiilor copiilor. Dacă vor fi respinse amendamentele, PSD va avea un proiect de lege în acest sens.

Parlamentul a votat, în februarie, în plen reunit, un amendament al PNL la bugetul de stat care prevede majorarea alocației copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei.