Premierul Ponta: Nu există o legătură între romi și integrarea în Schengen

Publicat: 26 09. 2013, 11:01
Actualizat: 11 05. 2019, 06:29

Premierul Victor Ponta a precizat că nu există o legătură între integrarea României în spatial Schengen și problema romilor, iar aceste afirmații sunt doar speculații media și discuții din bătălia internă din mai multe țări europene.

„Romii sunt deja acolo, nu așteaptă 1 ianuarie”, a fost mesajul lui Victor Ponta, care și-a exprimat speranța că țara noastră va fi acceptată în spatial Schengen. Prim-ministrul a precizat că este atent la declarațiile oficialilor francezi și nu la diferite informații care nu sunt oficiale.

„Sunt speculații media”, a afirmat Ponta, care a adăugat că unele afirmații fac parte din bătălia politică internă.  „Și noi în bătălia internă spunem o serie de lucruri pe care nu am vrea să fie traduse în exterior”, a subliniat premierul.

Potrivit presei franceze, președintele Hollande și-a asumat poziția ministrului Valls cu privire la romi, iar o consecință directă a acestei direcții ferme este că României îi va fi refuzată intrarea în Spațiul Schengen la 1 ianuarie din cauza neîndeplinirii condițiilor, potrivit unei surse de la Élysée citate miercuri de Europe1.fr.